За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

Адрес в PayPal: tfkibts@abv.bg

ЗДРАВЕ

сряда, 4 януари 2017 г.

Сладък пелин издирва и унищожава раковите клетки

"Сладкия пелин уби в лабораторни експерименти почти всички ракови клетки изложени на него в рамките на 16 часа" - съобщава Д- р Хенри Лай, биоинжинерен изследовател в Университета на Вашингтон.

Сладкият пелин е основна съставка в програмата на лечението срещу паразити на Д-р Хулда Кларк. Този пелин е също невероятно противораково лечение. Традиционна китайска медицина е дала обещаващ нов подход за лечение на рак. Учените в Сиатъл са показали, че  растението Сладък пелин издирва и унищожава раковите клетки в организма като оставя здравите клетки невредими.

Безвредно, нетоксично и евтино лечение за пациенти с рак.

Артемизинът /съединение в Сладкия пелин/  е близък братовчед на кислородна терапия. Китайски учени твърдят, че ключът към неговото въздействие е пероксидна връзка ( два кислородни атома закачени заедно ) в рамките на активните молекули на билката.

 "В лабораторни експерименти, Сладкия пелин уби почти всички човешки ракови

клетки изложени на него в епруветката в рамките на 16 часа -  съобщава Д-р Хенри Лай, биоинжинерен изследовател в Университета на Вашингтон. 

"Важното е - казва той - че почти всички от нормалните клетки изложени на него все още за живи." 



 Едно куче с рак на костите, известен като Остеосарком толкова тежък, че то не  е могло да ходи из стаята, направи пълно възстановяване в рамките на 5 дни след получаване на лечение.
"Рентгеновите снимки показват че туморът на животното просто изчезнал "- казва Лай, добавяйки, че той вярва, че кучето е все още живо две години по-късно. 
"Не само че лекарството изглежда ефективно, но е също много избирателно" - казва Лай. То е силно токсично за раковите клетки и има незначително влияние върху нормалните клетки.
"Сладкият пелин не е нов. Китайските народи го използват  от преди хиляда години за употреба при лечение на малария" - казва Лай.


"Тайната рецепта за лечение е била открита на каменна плоча в гробницата на принц от династията Хан по време на арехеологически разкопки през 1970 и тогава Сладкият пелин отново изплува като терапия за болестта пренасяна от комари"-  припомня Лай. В действителност, пречистена форма на съединението сега се използва като средство за лечение на малария и много видове болести, особено там където са се появили комари резистенти към Хинина.

Проучванията защо Сладкият пелин работи против малария са довели до тестовете за противораково лекарство. Ключът се оказва споделената характеристика на маларийния паразит и разделителните ракови клетки: високи концентрации на желязо. Когато Сладкият пелин или някой от неговите производни отговарят на желязо, произтича химична реакция, която умножава заредени атоми, които химиците наричат свободни радикали. При маларията, свободните радикали атакуват и се свързват с клетъчните мембрани, разделяйки ги и убивайки едноклетъчните паразити. Клетките се нуждаят от желязо за да се възпроизведе ДНК, когато те се разделят, казва Лай. И тъй като РАКЪТ се характеризира като група клетки, които са извън контрол, раковите клетки имат много по-високи концентрации на желязо, отколкото нормалните клетки.

На техните повърхности, раковите клетки също имат така наречените трансферин рецептори, клетъчни пътища, които позволяват на желязото да влезе. В случай на  РАК НА ГЪРДАТА, клетките имат от 5 до 15 пъти повече трансферин рецептори на повърхността отколкото нормалните клетки на гърдата, казва Лай.

Стратегията според Лай е да сe напомпват раковите клетки с още повече желязо и заедно с това да се внася  Сладкият пелин , за  да ги убие селективно.


В експериментите Лай подлага и двете групи клетки, раковите и нормалните клетки известни като холотрансферин, който се свързва с трансферин рецептроите за пренос на желязо в клетките и по този начин допълнително се увеличават концентрации на желязо в клетките; водоразтворима форма на Сладкия пелин или комбинация от двете съединения.


"Клетки, изложени на едно от съединенията, не показват значително въздействие"- казва Лай. " Но отговорът от раковите клетки, когато се удари с първия транфер със Сладък пелин беше драматично".-  казва той.


"След 8 часа, 3/4 от раковите клетки са били заличени, 16 часа по-късно, почти всички ракови клетки са били мъртви и важното е, че по-голямата част от нормалните клетки не са умрели, показвайки безопасността на лечението."- казва той. 
"Този успех e показателен, че раковите клетки, които са устойчиви на V-та  степен радиация са използвани в експеримента и са напълно унищожени" -  Лай добавя. "Така, че това означава, че този подход може да работи за видове РАК резистентни към конвенционалната терапия. Както може да се очаква, по-агресивни тумори като, РАК НА ПАНКРЕАСА и ОСТРА ЛЕВКЕМИЯ, които имат бързо делене на клетките и по този начин по-високи концентрации на желязо, реагира още по-добре."


"Това, което ние сега изследвахме,  китайците използват още от преди хиляди години" - казва Лай. "Ние просто намерихме друго приложение." Заявлението е логично. Има изобилие от изследвания, свързващи желязо и рак: Едно изследване, например, показа, че 3 пъти повече желязо може да бъде извлечено от злокачествена тъкан на гърдата, от колкото от доброкачествена тъкан. Повишено съхранение на желязо е намерено в 88% от пациентите с РАК.
Като се има предвид тази споделена характеристика на малария и раковите клетки, защо отне толкова време да се свърже с него? Това, Лай казва, е загадка; Може би хората просто не мислят за прости идеи.

Вече и Сладък пелин на капсули

Капсулите Сладък пелин в концентрация от 350 мг се приемат веднъж дневно, заедно с храна. Капсулите Сладък пелин са запазени всички полезни компоненти.

Важно е да знаете, когато купувате билка, коя част от нея купувате. 
При Сладкия пелин съдържанието на Артемизинин се намира в малките листенца на билката и именно тази част, трябва да използваме, като се отстранява ненужна част  - клечки, стебло, изсъхнала част.  Съдържанието на тази непотребна част е предимно от целулоза и в минимални количества Артемизинин.  
Именно тази ненужна част от билката Сладък пелин се предлага на пазара на много по-изкушаващи цени и ни заблуждава с етикета си "Сладък пелин" . 
Ние направихме проучване и изследвахме няколко вида Сладък пелин от различни производители в цял свят.
С радост установихме, че най-качествения Сладък пелин с най-богато съдържание на Артемизинин е българско производство.
Това е официалният сайт  на българските производители на Сладък пелин, който ние препоръчваме и гарантираме за тяхното качество.
Всяка опаковка съдържа 90 капсули, които са достатъчни за 3 месечният препоръчителен прием. 

2 коментара:

ФИТНЕС