За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

Адрес в PayPal: tfkibts@abv.bg

ЗДРАВЕ

вторник, 26 април 2016 г.

Содата е само от полза в градината


Днес без хлебната сода е трудно да си представим градината, тъй като изглежда, че тя помага винаги и навсякъде, твърди читателката на електронното издание „Стопанство” Ирина Плошкина.
Ако имате лоза и искате да получите от нея добра и здрава реколта, не забравяйте да я пръскате със содов разтвор (75 грама на 10 литра вода), препоръчва Плошкина. Това е добър начин за профилактика срещу сивото гниене и увеличавата съдържанието на захар в зърната.
Същият разтвор можете да използвате, ако по дръвчетата са се настанили гъсеници, които гризат листата им. За да премахнете гъсениците от сочните листа на зелето, отново го посипете със сода.
Поливайте краставиците със содов разтвор в съотношение една лъжица на 10 литра вода веднъж на две седмици, за да предотвратите пожълтяването на листата им.
Содата се бори отлично и с всевъзможните гъбички. Нейният разтвор е прекрасно средство срещу брашнестата мана, като само една чаена лъжичка на литър топла вода помага за ликвидирането на заболяването в началния му стадий на развитие. Краставиците имат нужда от пръскане с него поне веднъж седмично.
Цариградското и френското грозде също няма да се възпротивят, ако ги обработите с комплексен содов разтвор: една чаена лъжичка сода, една таблетка аспирин, една чаена лъжичка течен сапун, една лъжица растително масло и 4,5до 5 литра вода. С този разтвор можете да напръскате всички ягодови култури и забравяте за гъбичните болести по тях.

ИЗТОЧНИК: http://sinor.bg/44567-sodata-e-samo-ot-polza-v-gradinata

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ФИТНЕС