Опасността херпес зостер ще бъде неутрализирана за минути

Херпес зостер е кошмарно кожно заболяване, което предизвиква няколко опасни усложнения в бъдещ план.
Инфекцията е доста опасна и дори веднъж да бъде излекувана, тя остава в тялото.
След неопределен период от време би могла да се появи повторно и да премине в пъти по-тежко.
Най-често от херпес зостер страдат хора, които в детските си години за боледували от варицела.
По-просто казано, при първи контакт с вируса заразните развиват варицела, а при вторична история се образува херпес зостер.
Симптоми, с които протича заболяването
Усеща се внезапна и силна, по-скоро пробождаща болка в определен участък от кожата. На този етап не се забелязват външни белези, а той продължава близо седмица.
Следва поява на главоболие, повишаване на температурата на тялото и чувствителност към светлина. Кожата в засегнатата зона става доста чувствителна.
Не след дълго се появява зачервяване. Образува се и обрив, който се разпознава по наличието на малки мехурчета, пълни с водниста течност.
Обривът е характерен най-вече за областта на гърба и кръста, но не е изключено той да се появи и в друга част от тялото.
Внимание: Много е важно да подчертаем, че херпес зостер е изключително заразен!
Заразата е в състояние да се предаде на бебета, на малки деца и да покоси възрастни хора, които до момента не са прекарвали варицела.
Опасност тегне над всички, които имат пряк контакт с болен от сериозното заболяване!
Изпробвана рецепта при херпес зостер – облекчение за минути
3 или 4 пъти в рамките на един ден се прави лечебен компрес от по 2-3 минути. Той се приготвя с марля, която е напоена в разтвор от калиев перманганат.
Важно е разтворът да бъде много бледо розов. Компресът всъщност ще помогне на херпесите да загорят в пъти по-бързо от обикновено.
Не са рядкост случаите, при които херпесите остават по тялото 2 и дори 3 месеца. При хората, които са изпробвали чудодейната рецепта, заразата е отшумяла в рамките на 4 седмици.