За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

Адрес в PayPal: tfkibts@abv.bg

ЗДРАВЕ

понеделник, 28 август 2023 г.

ПОЛЕЗНОСТТА НА МЕТИЛЕНОВОТО СИНЬО

 Да си припомним отново за едно средство, което е с абсолютна тежест при всякакъв вид здравословни проблеми. Ние използваме метиленовото синьо в комбинация с витамин Ц.

Евтино, забравено, най-ефективното средство. Преди около 2 години имаше вълна от информация, че учени от университета "Сеченов" стигнаха до извода, че разтворът на Blue (метилово синьо, метиленово синьо) помага при "короната". Но сега тази статия я няма на сайта. И инструментът наистина работи. Просто трябва да намерите добро качество, това наистина е нещо, което трябва да бъде във вашия комплект за първа помощ.

Веществото е синтезирано през 1877 г. и първоначално е използвано в медицината и индустрията като багрило и пигмент. Но по-късно се оказа, че метиленово синьо (MB) има широк спектър от терапевтични свойства.

✔️ Широкоспектърен антисептик и противовъзпалително средство.

✔️Има бактериостатичен ефект поради ваимодействие с мукополизахаридите и протеините на микроорганизмите.

✔️ Мощен антиоксидант, който може да блокира окислителната каскада в тялото.

✔️Ярък антивирусен ефект (лекува ковид).

✔️ Антидот при отравяне с цианид, въглероден окис и сероводород.

✔️ Успешно се използва за лечение на психози, биполярни и невродегенеративни разстройства, вкл. деменция и болестта на Алцхаймер.

✔️ От 19в. е използван като антималарийно лекарство. Той е еднакво ефективен срещу всички видове на това паразитно заболяване.

✔️ MS се счита за ефективен лек за метхемоглобинемия - състояние, при което се повишава съдържанието на метхемоглобин (окислен хемоглобин) в кръвта и се развива тъканна хипоксия.

Ако някой се интересува от пропорции и дозировка, да пита!


Вижте Коментарите:

https://www.facebook.com/1304724367/posts/pfbid02jY3iwre9rkm5X62sCb5zvnUeU8CkAUow3xMsuYvoRUxwxojgszLZfFmMzhDfTsVRl/


Няма коментари:

Публикуване на коментар

ФИТНЕС