За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

Адрес в PayPal: tfkibts@abv.bg

ЗДРАВЕ

събота, 5 октомври 2024 г.

ПРОТОКОЛ ЗА НАТУРАЛНО ЛЕЧЕНИЕ НА АЛЦХАЙМЕР И ЗАБОЛЯВАНИА НА МОЗЪКА



Big Pharma има хитър нов план да спечели още милиарди долари, като изрича още повече лъжи за техните лекарства за разбиване на холестерола статини.


Big Pharma планира да направи още ПО-ГОЛЕМИ печалби, като разпространява повече фалшиви новини И ЛЪЖИ за своите статини.


Нека ви обясним…


Вече почти половин век те разпространяват лъжата, че статините предпазват от сърдечни заболявания.


Сега искат да повярваме на същите фалшиви новини за болестта на Алцхаймер.


В продължение на десетилетия лекарите – може би дори вашите собствени – са убеждавали обществеността колко необходими са статините.


Но множество големи проучвания го опровергават – включително забележителното проучване на Framingham Heart Study, което не открива връзка между високия холестерол и повишения риск от сърдечни заболявания. Сега конвенционалната медицина иска да вярваме, че тези лекарства ще бъдат от полза за пациентите с Алцхаймер...


Ново публикувано проучване от Каролинска институт в Стокхолм твърди, че статините могат да намалят риска и да забавят развитието на болестта на Алцхаймер.


Всяко доказателство в подкрепа на това възмутително твърдение е също толкова подозрително, защото изследванията, които подкрепят употребата на статини за Алцхаймер, са финансирани от самата Big Pharma.


Да започнем с това, че няма доказателства, които да предполагат, че високият холестерол в кръвта е основен рисков фактор за развитие на какъвто и да е вид деменция.


Но истинската улика за това защо изследването е направено на първо място може да се намери в най-долната част на шведското проучване, под „Етични декларации: Конкуриращи се интереси“.


Този малък раздел разкрива, че дизайнът на проучването и анализът на данните са били платени от някои от най-големите световни производители на статини, включително гигантите на голямата фармацевтична индустрия Pfizer и AstraZeneca.


Ако това не е доказателство за пристрастност, не знаем какво е.


Откакто практикуваме медицина, предупреждаваме пациентите да не приемат статини.


И въпреки че тази позиция ни превърна в отшелници сред конвенционалните лекари, знаем, че сме спасили безброй животи – само като накарахме пациентите да спрат да приемат тези токсични лекарства.


Честите странични ефекти на статините, като умора, мускулни болки и рабдомиолиза (когато мускулните клетки се спукат), са достатъчни, за да ми кажат, че не искате да се доближавате до тези лекарства.


Но най-голямата опасност е начинът, по който статините действат.


Виждате ли, статините не само понижават LDL, вашия така наречен лош холестерол. Те също така намаляват нивата на HDL...


И това драстично повишава риска от сърдечни заболявания и инфаркти.


Що се отнася до болестта на Алцхаймер, има скорошно проучване от Медицинския факултет Кек към Университета на Южна Калифорния, което показва, че холестеролните частици в гръбначно-мозъчната течност – течността, намираща се в тъканта около мозъка и гръбначния ви мозък – играят решаваща защитна роля срещу това състояние.


Намаляването на холестерола ви за борба с Алцхаймер е катастрофална идея.


Истината е, че Big Pharma отчаяно търси начини да продължи да продава тези опасни лекарства – главно защото са толкова евтини за производство и сега има толкова много генерични версии на пазара за сърдечни заболявания.


Съветваме нашите пациенти да изхвърлят своите статини в кошчето веднага. Има десетки безопасни и ефективни начини за забавяне на развитието на Алцхаймер.


И винаги казваме на нашите пациенти да започнат борбата срещу болестта на Алцхаймер, като приемат омега-3 мастната киселина докозахексаенова киселина, или DHA, най-разпространената мастна киселина в мозъка ви.


DHA е от съществено значение за здравето на мозъка. Проучванията показват, че това е мощно оръжие срещу Алцхаймер и може също така да подобри паметта и когнитивните способности. Едно клинично изпитване показва, че пациентите с Алцхаймер, които приемат 900 mg DHA всеки ден, изпитват почти незабавно подобрение на паметта.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

ФИТНЕС